magyar | srpski | english | romanes 19.11.2019. Utorak  
 
 Peticija

Најдужа аутохтона војвођанска река Криваја, у највећем делу свог тока, претворена је у канал отпадних вода, једна је од најзагађенијих водених токова и еколошка црна тачка региона.
Осуђени смо да, као становници насеља кроз које протиче Криваја, трпимо све оно што нам она доноси „на дар“ од радних организација са подручја општине Бачка Топола, из процеса галванизације, сточних кланица, комуналног предузећа, кафилерије итд.
Криваја је у овом тренутку мртва река која је огромна опасност за све нас јер нам загађује и воду и земљу и ваздух.
Право других на рад је угрозило наше право на нормалан живот. Загађење је толико велико да је потребно усаглашено деловање институција система и заинтересованих страна.
Уредбе које налажу загађивачима да  донесу акционе планове и које дефинишу крајњи рок за њихову имплементацију до 2025. односно 2040. године, у овом тренутку губе смисао и штите „кривце“. Ако се то настави ситуација може постати само гора. Прекршајне пријаве за загађиваче, изузетно благе казне у односу на стварно учињено дело, али и стално пребацивање надлежности и одговорности на другога, како одговорних институција тако и појединаца, само нам троши време и вређа здрав разум и просуђивање.
Не пристајемо, добровољно, да живимо у оваквом окружењу, у оваквој животној  средини. Свако нека преузме одговорност за оно што чини, али и за оно што не чини, а може и мора.
Позивамо грађане Малог Иђоша  да, од четвртка 10.05.2018 године у периоду од 7оо до 14сати дођу у просторије МЗ Мали Иђош и  потпишу петицију као знак протеста, али и жеље да се нађе задовољавајуће решење за овај проблем. Акција ће бити организована на подручју целе општине Мали Иђош и представља наше обраћање органима власти да покрену поступак и предузму радње и мере из своје надлежности. Уједно је ово и наш предлог да покрену поступак, наша представка у којој изражавамо неслагање у погледу њиховог досадашњег начина рада и поступања по овом питању, као и притужба коју као грађани упућујемо одговорним органима јер су нам повређена права и интереси.

Потписи се скупљају до 16.05.2018.г.

                                                                               МЗ MАЛИ ИЂОШ

Obaveštenje u vezi akcije sprečavanja trovanja pčela

Tekst obaveštenja

>  >|
© 2007 www.kishegyes.rs