magyar | srpski | english | romanes 2019.12.14. szombat  
 
 
Dombos Fest

A Dombos Fest elsődleges célkitűzése, hogy elérhetővé tegye mindazokat a kulturális értékeket, produkciókat, melyek a magyar kultúrát képviselik a nagyvilágban és ezeket bemutatva, párhuzamba állítsa a környező országok műhelyeiben született produkciókkal. 
A művészeti érékek bemutatásán túl a Dombos Fest tartalmas nyári kikapcsolódást kínál minden korosztály számára, ezzel is a civilszervezetek sokaságát motiválva és bevonva az események szervezésébe és lebonyolításába is, azzal a szándékkal is, hogy Kishegyes település fejlődéséhez, urbanizációjához, falusi turizmusához hozzájáruljon.

A Dombos még a kilencvenes évek közepén kezdődött egy irodalmi kötettel a Dombosi történetekkel, amikor is a valóságos Kishegyesre egy fiktív Dombost próbáltak a megálmodók kiépíteni, félig irodalmi, félig valóságos hősökkel benépesítve. Például metrót terveztek Dombosra, Forma 1-es pályát, különböző, Kishegyesre egyáltalán nem illő dolgokat

Egyszerűen egy más dimenziót próbáltak adni az akkoriban igencsak elkeserítő mindennapoknak

Metró nem lett, de 2001 óta él és virul a Dombos Festre keresztelt fesztivál, melynek hősei a művészek és a közönség lett. Összművészeti jelleggel jött létre, hogy bemutassa mindazon értékeket, melyeket a magyar és a környező népek kultúrái hordoznak. Több tízezer látogató, többszáz művész, előadó viszi hírét a kishegyesi-dombosi csodának, hogy hírül adják a fesztivál ars poetikáját: az életöröm nem tabu, hanem ráadás!

www.dombosfest.org

43_1.jpg 43_2.jpg
43_3.jpg 43_4.jpg

© 2007 www.kishegyes.rs